ferdalag

Thursday, May 26, 2005

Fortsattning.........

Hej har kommer fortsattningen pa det som jag borjade skriva om sist.
Jag fortsatter fran det varldssnabba taget.
Nar vi hade akt det varldssnabba taget fram och tillbaka till flygplatsen i Shanghai sa sprang vi runt i alla miljoner shoppingcenter som finns i Shanghai. Det ar helt otrolig, i Shanghai sa ar det hogst 20 m mellan shoppingcentrerna och varje shoppingcenter ar gigantiskt stort. Minst 5 vaningar och man kan utan problem ga vilse. Det ar ocksa proppat med affarer, men vi checkade bara leksaksaffarerna, for vi letade efter en san dar fjader som kan ga i trappor (jag kommer inte pa vad det heter pa svenska). Varfor vi ville ha en trappfjader kommer jag till senare. Vi sokte forbrilt efter en san fjader men utan framgang, det var omojligt att hitta... Besvikna gick vi och spenderade en massa pengar pa mat i stallet.
Shanghai ar verkligen en modern stad. Det ar massor med glasbekladda, specialdesignade skyskrapor och massor med neon och massor med mode affarer och allt ar rent och prydligt. Vi gick t.ex. pa ett Sony galleri.... Efter Shanghai tuffade vi vidare till Tai Shan som ar ett hogt och heligt berg norr om Peking. Och har ar sagan om det berget: For lange sen var det en farbror (ingen vet riktigt vem) som kom till Tai Shan och bestamde sig for att bygga ett tempel uppe pa toppen pa berget, som ar drygt 1500m upp. Eftersom det var forr i tiden (minst 1000 ar sen) sa hade dom inte uppfunnit hissen eller linbananan och da kunde denna farbror inte komma pa nan annan losning for att underlatta farden upp till templet, an att bygga en trappa. Det var darfor vi ville ha en san dar fjader som kan ga i trappor, for det ar ingen liten trappa.... 6660 trappsteg laste vi att det skulle va.. Och jag klev pa vartenda ett, jag forsummade inte ett enda. Kristinn blev lite trott efter ett tag och borjade ta 2 trappsteg i taget, vilket fusk!! Alla hade sagt till oss att det minst skulle ta 4-5 timmar att ga upp for trappan, men vi gjorde det pa den utomordeliga tiden 3,5 timmar. Rekord tror jag! Pa vagen ner tog vi oss i kragen och kontrollraknade alla trappstegen. Det var svart for man tappade latt bort sig. Jag kom fram till att det var 6634 trappsteg och Kristinn fick det till 6689 trappsteg, Olafur daremot var helt ute och cyklade och fick det till 6300 eller nat sant. Sa kan det ga... Sen akte vi till peking och vi var valdigt trotta pa trappor. I tisdags va vi och tittade pa den forbjudna stan. Vi gjorde det pa rekord tiden 1,5 timmar. Enligt varan reseguidebok sa skulle det ta en hel dag. Vi ar sa snabba (jag tror det ar mej att tacka for annars sa ar Olafur och Kristinn som islanningar ar mest, namligen valdigt langsamma).. HAr har vi ocksa smakat grillade skorpioner och grashoppor och silkesmaskar och grodor. Skorpionen va godast, lite salt och krispig liksom. Silkes masken va ackligast och grodorna smakade inte alls som kyckling utan snarare som nan sorts overkokt fisk, sa nu vet ni det. Nu maste jag ga o duscha o packa o springa till en skivaffar och se om dom har fatt in skivorna som jag bestallde i tisdags, hoppas det... Om 24 timmar aker vi hem. Ses da!

JAN

3 Comments:

  • Hejsan Kristinn Ágúst. Ætli þú sért ekki kominn til Svíaríkis þegar þú lest þetta. Velkominn næstum því heim. Þú hefur kanski samband við bræður þína uppá far frá flugvellinum og svona.

    By Blogger Fláráður, at 4:18 AM  

  • Þið hafið verið klukkaðir! Farið á síðuna mína fyrir frekari upplýsingar. (Allir saman)

    By Blogger Heiðar Ingvi, at 4:05 PM  

  • I read over your blog too, and i found it scarcely updated, you may find my blog cloudy, since you probably won't be reading it.

    By Blogger Eiður, at 8:35 AM  

Post a Comment

<< Home