ferdalag

Saturday, March 12, 2005

Fartfyllda aventyr och fodelsekalas!!!

Hej hej!!
Efter Ayuttaya akte vi till Um phang och tittade pa ett kalasfint vattenfall i djungeln. Det visade sej att det inte var sa latt att komma dit som vi trodde... Stallet lag mitt ute i odemarken. Forst akte vi buss i ca:6timmar fran ayuttaya till nan liten stad i "narheten" av Um Phang. Vi kom fram vid fem tiden pa kvallen till denna lilla stad (kommer inte hag namnet pa den). Dar var vi tvungna att byta till en lokal buss som skulle ta oss till Um Phang. Denna lokala buss var egentligen ingen buss utan en toyota pickup med bankar pa flaket. Vi steg ombord med gott humor och sag fram mot en liten harlig tur hogt uppe i bergen i norra Tailand. Efter en kvarts resa blev det nat strul och vi vart tvungna att byta chaffor utan att vi forstod varfor. Den nya chafforen kom gaende med ett stralande humor och en nyoppnad wiskeyflaska i handen och satte sig i bilen och borjade kora.... Vagen var i fint skick men extremt slingrig och chafforn korde som om han forsokte satta nytt hastighetsrekord, eller nat i den stilen. Det var snudd pa tva hjul i var enda kurva och jamt och standigt gasen i botten nar det var mojligt. Efter aningens 3 till 4 timmar (!) i denna fartfyllda fard sa borjade nagra andra utav medtrafikanterna forstaligt nog bli aksjuka och hangde ut over relingen pa bilen och kraktes.. Kort darefeter sa stannade vi och dom andra medtrafikanterna steg av, wiskeyflaskan var nu tom och chafforn var nu om mojligt pa annu battre humor. Det var en bit kvar till varan hallplats sa vi fortsatte att pinas.. (jag tyckte i och for sig att det bara var roligt). Etfer ca: 1timme sa hordes en suspekt small fran bilen nar chafforn gasade pa. Vid en narmare titt sa sag vi att vanster bakhjul hade bestamt sig for att ge sig i vag pa egna aventyr.. Olafur och Kristinn blev mycket bekymrade men jag kunde inte lata bli att skratta. Dar var vi mitt ute i ingenstans langtifran civilisationen och och inte en bil eller manniska hade synts till pa evigheter, chafforn (som vid denna stund var valdigt onykter) muttrade bekymmrat pa tailandska och kliade sig i huvudet nar han sag vad som hant. Jag tyckte det hela var valdigt komiskt.... det tyckte inte dom andra..
Efter en liten stund kom en annan pickup med nagra ungdomar i och med nan mystisk last pa flaket, formodligen smuggellast fran Burma. Dom erbjod oss lift och vi krop upp pa flaket och forsokte halla i oss sa gott vi kunde. Det var valdigt svart for det fanns ingenting att halla i sig i. Turligt nog korde dom mycket lungnare an vad den andra chafforn hade gjort, men det var nog sa svart att halla sig kvar i kurvorna i alla fall... Vid midnatt sa kom vi antligen fram till Um Phang. Dom slappte av oss vid nat sorts vandrarhem och vackte agaren och fixade att rum at oss. Alla har ar sa hjalpsamma. Vi var lite hungriga sa vi fragade om vi kunde fa nat litet latt att ata. "Inga problem" sa agaren och vackte hela kokspersonalen och satte igang att borja laga en riktig mastodont middag at oss. Fantastiskt... Agaren fragade ocksa om vi ville ha en guide nasta morgon och det ville vi forstas sa han fixade det ocksa.
Nasta morgon kom guiden och presenterade sig som Tom Cruis. han var en mycket trevlig prick och tog med oss pa hissnande aventyr i djungeln.. Vi sov en natt i talt ute i Djungeln. Det var sa kul och vattenfallet som vi hade kommit for att se var helt fantastiskt vackert.
Nasta dag sa korde Tom oss till nasta punkt pa varat program, namligen Sukhothai en lite stad full med tempel. Dar va vi tva dar och tittade pa tempel..jag orkar inte ens kommentera det..
pa kvallen daremot var det fodelsekalas, for Kristinn fyllde 21 (det var den 10 mars)!!! Det firade vi riktigt ordentligt med banasplit ol och 15 andra inhemska tailandska skoterligister. Det var sa skojigt. Vi stannade till pa nat stalle och fragade nagra tailandska tjejer om dom visste nat bra stalle dar vi kunde fira Kristinn. Sjalvklart visste dom det och dom ringde till sina kompisar som kom korande pa sina skotrar. Det var som sagt ett helt gang. Dom skjutsade oss till nat inhemskt hak dar det var livemusk och lite ovantat varldens drag! Hela ganget foljde med oss in och vi bjod laget runt ett flertal ganger. Det blev valdig dyrt vi spenerade nastan halva varan veckobudget... men det var det vart. Bandet spelade givetvis happybirthday med jamna mellanrum och alla sjong med for fulla halsar, jag tror Kristinn var mycket nojd. Efterat ville vara nyfunna vanner ta med oss pa en svang med skotrarna och gora stan osaker.. Vi ville sjalvklart folja med och det gjorde dom oerhort glada. Dom verkade sa till sig att fa fetsa med oss att det var helt ofattbart. Dom tjoade och stimmade och vi med.. Dom kunde ingen engelska men det gjorde inte sa mycket for pa nat oforstaligt vis sa kunde vi gora oss forstadda i alla fall. Efter ett antal varv i stan skjutsade skoterligsterna oss till varat hotell och slappte av oss. Vi tackade for en fin kvall och tog ett tarfyllt farval. Jag tror alla var mycket nojda. Vi var i alla fall mer an nojda.
Efter Sukhotai akte vi till ChiangMai dar ar vi nu. Vi kom hit igar och har inte gjort nat speciellt, jag vet inte ens riktigt vad vi hade tankt att gora har. Hittills har vi bara checkat in pa ett hotell (vi kom sent pa kvallen) och atit middag. Idag har jag bara spenderat tid framfor datorn for att skriva detta. Sa nu tanker jag inte skriva sa mycket mer. Vi kommer formodligen vara har 2 natter till och sen ta oss ner till sodra tailand. Dar ska vi bara slappa vid nan strand hoppas jag. Min fot har blivit mycket battre.

Om det ar nan som laser detta sa far ni far garna skriva kommentarer och mamma far garna skicka nat mail och skriva om laget hemma.

Ha det sa bra allihopa!!! M v h JAN!

4 Comments:

  • Hæ Jan

    Verð að þakka fyrir kortið frá þér. Mjög skemmtilegt að fylgjast með ykkur. Hafið það gott og haldið áfram að njóta ferðarinnar.
    Kveðja frá rest

    By Anonymous Anonymous, at 3:55 PM  

  • Halló Jan.
    Thad er frábaert ad lesa ferdasoguna ykkar. Manni finnst næstum eins og madur sé sjálfur í Tailandi.
    Fardu varlega og ha de mycket bra !!!!!
    Erla

    By Anonymous Anonymous, at 10:15 AM  

  • Hæ Jan!
    æðislegt að lesa ferðasögurnar ykkar! Þetta er greinilega rosalegt ævintýri!Öfunda ykkur ekkert lítið!! Hafið það sem allra best og haldið áfram að skemmta ykkur
    blessó

    By Anonymous Anonymous, at 3:13 AM  

  • Hej Jan -- och TACK för dina fina och roliga resebrev!! Vi läser dem med stort nöje, men ibland får vi hjärtat i halsgropen, som när ni åker med chauffören, som hela tiden dricker whisky!! Hualige!. Nu väntar vi på Ingrid och barnen, som kommer hit på söndag den 20de mars.Hälsa dina kompisar och ha en fortsatt trevlig resa.
    Kram från farmor o farfar

    By Anonymous Anonymous, at 9:46 AM  

Post a Comment

<< Home